Reizen

De oorsprong van mijn beelden komt van over de hele wereld, waar ik als avonturier en bergbeklimmer heb gereisd. Mijn creativiteit moest blijkbaar dertig jaar rijpen op de hoogste toppen en in de droogste woestijnen. 

Mijn CV leest als een jongensboek: Ik heb vrachtwagens over land naar Afrika en Nepal gereden en daar verkocht. Met een XT500 heb ik de Zijderoute nagereden om daarna met een oude Enfield Bullet door heel India te toeren. En met een zelfgebouwde motor met zijspan heb ik samen met mijn vrouw door Latijns Amerika getrokken en de  hoogste toppen van de Andes beklommen. Ook ben ik een tijdje Overland chauffeur in Afrika geweest en ben daar met toeristen langs alle wildparken getrokken. Dan heb ik nog met de Dakar Rally meegereden voor de Franse organisatie. Samen met mijn vrouw heb ik over de hele wereld gefietst, meestal op lokale fietsen.

 Als kers op de taart ben ik in 2016 met mijn levensgrote stalen paard naar Mongolië gereisd, samen met mijn vriend en cameraman Bert Geeraets. Voor de kunst. Het paard was hier de katalysator voor vele ontmoetingen. Van deze reis is een prachtige film gemaakt.

Nu reis ik met het beeld van mijn moeder, mijn tribure aan haar, door Nederland. Zij is dan heel dicht bij me en het voelt vertrouwd.